- Ons verhaal - 

De behoefte aan puur, smaak en groente en het gebrek aan een echte ‘jus de vegetable’ in de markt bracht ons op het idee om VOL5 te ontwikkelen. In onze umami masterclasses geven wij deelnemers gereduceerde knolselderij in blinde proeverijen en keer op keer krijgen wij te horen dat zij een vleesjus proeven. Toch ontbrak er nog te veel om hiervan een hoog kwalitatieve ‘ready to use’ saus te maken. Bij Food Things! zijn wij specialist in innoveren in food, dus de uitdaging was daar!
 
Twee jaar zijn wij bezig geweest om de juiste combinaties van Hollandse groenten, kruiden en specerijen te maken en de techniek voor het vervolmaken en perfectioneren van een ambachtelijke vega(n) saus. Een saus waarin de smaak oprecht het allerbelangrijkst is, nog voor het vega(n) aspect. Wij hebben werkelijk alle geleerde technieken en kennis moeten aanboren om dit voor elkaar te krijgen en de saus toepasbaar te maken voor elk soort gerecht. Wij zijn trots op het resultaat, trots op de smaak van VOL5 en trots om hiermee de wereld een stukje minder vlees te laten eten.
 
Zonder twijfel kunnen wij stellen dat VOL5 een hoge kwaliteit, een uitzonderlijke smaak en unieke eenvoudige toepasbaarheid heeft. Een saus met een gouden randje, dat het antwoord is op de zoektocht van velen naar duurzame voeding die uit minder vlees bestaat.
 

 - Over Guus -

Guus Vredenburg is eigenaar van Food Things! en de ontwikkelaar van VOL5. Guus is opgeleid in de gastronomie waarin hij als 15-jarige ‘commis de cuisine’ startte bij een restaurant met een meester-kok aan het hoofd van de keuken.

In zijn carrière werkte hij 23 jaar lang in de beste keukens van Nederland en Europa, waaronder enkele bedrijven met 1 tot 3 Michelin-sterren. Smaak, kwaliteit en techniek zijn de kernwoorden waar Guus en Food Things! voor staan en groente is zijn passie.

Na zijn glansrijke loopbaan in internationale keukens richtte Guus zijn bedrijf Food Things! op, dat gespecialiseerd is in productontwikkeling voor de foodservice en voedingsmiddelenindustrie. Met de vijfde smaak umami als leidraad werden inmiddels de meest uiteenlopende producten ontwikkeld.